Endüstriyel soğutma ünitesi kurulumu öncesi nelere dikkat edilmelidir?

- 2021-07-31-

Endüstriyel su soğutma grubunun kurulumundan önce, kurulum öncesi hazırlık yapılmadığı için sonraki kurulum, devreye alma ve kullanımdan kaynaklanan bir dizi sorundan kaçınmak için ortam ve su soğutma grubu kontrol edilmelidir.

Aşağıdaki kaideli chiller xiaobian, hazırlamak ve kontrol etmek için iki yöne ayrılan sektördeki arkadaşlara tanıtacak.


İlk olarak, chiller'in kurulumundan önce hazırlık çalışması
1. Soğutma ünitesinin kurulum yerini temizleyin
2. Ünite yerine monte edildiğinde ünitenin düz olması sağlanmalıdır.
3. Ünite kurulumu için dış koşulları (su, elektrik, montaj delikleri ve boru sabitleyiciler) hazırlayın.
4. Ünitenin montajı, çevredeki alanın genişliğini sağlamalıdır.

Ünitenin normal harici ısı dağılımını sağlamak için (ünitenin 1,2 metrelik çevre içinde engelsiz olması önerilir). İç mekana kurulması gerekiyorsa, ünitenin harici ısı dağılımını sağlamak için ünitenin ısı yayma kapasitesinden daha büyük bir egzoz fanı kurun.
Temel çevre kontrolleri ve hazırlıkları yapıldıktan sonra ünite montajı için gerekli şartlar sağlanmalıdır.

İkincisi, ünitenin montajı bir koşul olmalıdır
1. Ünitenin güç kaynağı, 380V50HZ'lik üç fazlı beş telli sistemdir (küçük modeller için 220v50HZ'lik üç telli sistem).
2. Ünitenin soğutma suyu borusu, ünitenin standart su sirkülasyonunun sabit boru çapıdır. Sahadaki servis koşullarının kısıtlamaları nedeniyle, ana soğutma borusu, ünitenin minimum su akışını karşılamak koşuluyla yapılandırılabilir, ancak boru hattı direnci ciddi şekilde hesaplanmalı ve soğutma pompası sisteminin makul konfigürasyonu yapılmalıdır. .
3. Ünitenin soğutulmuş su borusu, ünitenin standart su sirkülasyonunun sabit boru çapıdır.

Kullanım koşullarının kısıtlamaları nedeniyle site, ünitenin minimum su akışını, soğutma borusu ana yolunun konfigürasyonunu karşılayabilir, ancak boru hattı direncinin dikkatli bir şekilde hesaplanması ve soğutma suyu pompası sisteminin makul konfigürasyonu yapılmalıdır.

Entegre soğutma ünitesi (teslimattan önce su deposu ve pompası ile donatılmış ünite) sahadaki boru hattına bağlandığında, saha koşulu ünitenin standart arayüzüne bağlanamıyorsa, girişe baypas vanası bağlanmalıdır. ve normal çalışma sırasında ünitenin su akış gereksinimlerini karşılamak için ünitenin çıkışı (Şekil 1'de gösterildiği gibi).

Baypas valfinin ünitenin giriş ve çıkış su çapına uygun olması önerilir. Alan çapı oranı büyük değilse, baypas valfi uygun şekilde azaltılabilir ancak ünitenin su sirkülasyonunu karşılaması gerekir.

Su otomatik şalter valfli ekipman kullanımında, ekipman otomatik şalter valfi kapalı kullanımında ünite baypas valfi açıklığı karşılamalıdır, su akış miktarı aynı zamanda ünite çalışma koşullarının minimum su akış gereksinimlerini de karşılar.
Chiller, endüstriyel üretimde önemli bir ekipmandır, kurulum sabitlendikten sonra, ikincisi nadiren yönlendirilecektir, bu nedenle endüstri arkadaşları, özellikle su soğutmalı soğutma ünitesi ve dış soğutmaya bağlı soğutma borusu için kurulumdan önce boru kurulumuna dikkat etmelidir. kule, montaj konumu ve düzlüğü önceden tasarlanmalıdır.